Bilim insanları, eski çağlarda yaşayan insanların 12 bin yıl öncesine kadar
tahıl ürünleri yemediğini düşünüyordu. Ancak incelenen bileği taşlarında, bitki
ve tahıl ürünlerinin işlendiğine dair izler bulundu.
İtalya'nın Floransa kentinde bulunan Tarih Öncesi ve Erken Tarih Enstitüsü'nden Dr. Anna Revedin, "Üç ülkede bulunan yemek aletlerinde rastlanan izlerin, zannedilenden 18 bin yıl önce insanların tahıllardan un ve benzeri ürünler elde edebildiklerini gösteriyor" dedi.
İLK GEVREĞİ PİŞİRDİLER Diğer bir araştırmacı Laura Longo ise taş devri insanlarının elde ettikleri una biraz su ekleyerek taş üzerinde pişirdiklerini ve daha çok gevrek tarzı sert ve bir o kadar tatsız bir yiyecek elde ettiklerini söyledi.
Bilim insanları, eski çağ insanlarının tahıl ürünlerinden elde ettikleri yiyeceklerle bugüne dek uzanan bir yemek pişirme geleneğini başlattıklarını belirtti.
İtalya'nın Floransa kentinde bulunan Tarih Öncesi ve Erken Tarih Enstitüsü'nden Dr. Anna Revedin, "Üç ülkede bulunan yemek aletlerinde rastlanan izlerin, zannedilenden 18 bin yıl önce insanların tahıllardan un ve benzeri ürünler elde edebildiklerini gösteriyor" dedi.
İLK GEVREĞİ PİŞİRDİLER Diğer bir araştırmacı Laura Longo ise taş devri insanlarının elde ettikleri una biraz su ekleyerek taş üzerinde pişirdiklerini ve daha çok gevrek tarzı sert ve bir o kadar tatsız bir yiyecek elde ettiklerini söyledi.
Bilim insanları, eski çağ insanlarının tahıl ürünlerinden elde ettikleri yiyeceklerle bugüne dek uzanan bir yemek pişirme geleneğini başlattıklarını belirtti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder