26 Mart 2016 Cumartesi

Avustralya'da sizi öldürmek için bekleyen 10 hayvan!

    metin boyutu
    Eğer Avustralya'da bu hayvanlardan birine rastlarsanız ölmeden önce görmeniz gereken 100 yeri görme hayallerinizi unutabilirsiniz. İşte karşılaşıldığında ölüm riski 10 üzerinden 7 ila 10 arasında değişen 10 hayvan... Karşılaşmamanız dileğiyle... 

    10. Avustralya ölümcül engerek yılanı

    Sidney'de yaygın olarak görülen bu yılan kamuflaj yeteneğine sahip. Bu yüzden görülmesi zor ve kolayca ısırılmanız mümkün. Zehiri de oldukça etkili. Felç etkisi yaratıyor. Isırdığında ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 7.
    2
    10

    9. Taipan

    Hızlı ve oldukça zehirli bir Avustralya yılanıdır. En ölümcül olmamakla birlikte en güçlü zehire sahip kara yılandır. Avustralya kıyılarında yaşayan türü kıyı taipanıdır. Avına çok hızlı saldırıp ısırır ve zehrini enjekte eder. Zehir etkisini göstermeye başlayınca avını yutar. Dokunulduğunda ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 7.
    Dünya'nın en zehirli hayvanlarındandır, zehri aynı anda 30 insanı ve 10 bin fareyi öldürebilir. Avustralya kıyılarında bu ahtapotun 4 akraba türü yaşar. Zehirleri bir insanı 2-3 dk içerisinde öldürür.Zehri olan tetrodotoxin siyanürden 10 bin defa daha zehirlidir.Bu zehrin bir panzehri bulunmuyor. Kurbanlar ortalama 90 saatte ölüyorlar. Kesinlikle dokunulmaması gerekiyor. Dokunulduğunda ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 7.
    Bu örümcek türü en zehirli örümcekler listesinde bir numaradaki yerini hiç kaptırmadı. Özellikleri insanları ısırıyorlar ve çok sayıda ölüme sebep oldular. Bu örümceğin dişleri parmağınıza ya da ayak tırnağınıza girerse, Funnel-web örümceği bir insanı 15 dakika içinde öldürebilir. Korktuklarında daha da saldırganlaşıyorlar. Karşılaşıldığında ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 8.
    5
    10

    6. Tuzlu su timsahı

    Kilosu 1 tonun üstüne çıkan tuzlu su timsahları 7,2 metre uzunluğuna sahip. Okyanusya'da bulunan bu timsah türü pusu kurarak avlanır ama hızlıdır. Köpek balığından kanguruya kadar her şeyi yer. İnsanoğlu da bu timsahın besinleri arasında yer alır. Karşılaşıldığında ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 8.
    Kahverengi yılan olarak da bilinen bu tür Avustralya'nın doğu kıyısında bulunan topraklarda adeta ölüm saçmaktadır. İnsanların yoğunlaştığı yerlerde yaşamayı sever. Taipa'nın ardından en zehirli ikinci kara yılandırır. Zehirleri çok toksiktir, yavru ları bile insanları öldürebilir. Karşılaşıldığında ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 8.
    Kimi zaman boyları 4 metreyi bulabilen tehlikeli bir köpek balığı türüdür. Yunusları yemesiyle bilinir. İnsanlar için de çok tehlikelidir. Hawai ve Zambezi'de insanlara yönelik saldırıları gerçekleşmiştir. Tatlı suya da girebilen bu hayvanın timsahlarla dövüştüğüne de şahit olunmuştur. Avustralya kıyılarında karşılaşılması durumunda ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 8.
    8
    10

    3. Irukandji denizanası

    Minik deniz katilleri olarak da bilinen bu deniz anaları genellikle Avustralya sahillerinde yaşıyor.Yaklaşık 1cm boyundadır ve zehrini dokunaçlarında yer alan mikroskobik iğnelerde taşır. Bir düzine sokulma olayının ölümle sonuçlanmasından sonra Avustralya deniz turizmini büyük oranda zarara uğrattığı bilinmektedir. Avustralya kıyılarında görüldüklerinde denize girmek yasaklanır. Temasın ardından 20 dakika içinde vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olur. En yüksek dozdaki morfin dahi ağrıları dindiremez. Eğer deriye bıraktıkları iğneler patladıysa kurbanın kurtulma şansı yok. Panzehiri bulunmuyor. Sadece bir Irukandji denizanasının taşıdığı zehir, ortalama bir plajdaki herkesi öldürmeye yeter. Temas durumunda ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 9.
    Kökeni Avustralya olmamakla birlikte alerjiniz varsa bu kıtada karşılaşasırsanız bittiniz demektir... Alerjisi olanlar için toplu saldırı durumunda ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 9.
    Dünyanın en zehirli canlı türlerinden biri. Zehriyle bir insanı 90 dakikada öldürebilir. Dokunaçlarının boyu 3 metreyi buluyor. Dünyanın en zehirli üçüncü hayvanı olarak biliniyor. Karşılaştığınızda ölüm tehlikesi oranı: 10 üzerinden 10.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder