10 Nisan 2016 Pazar

Instagramin kurucusu

Instagram’ın kurucusu Systrom, normal bir Silikon Vadisi mühendisi değil. Hayattan zevk almak istiyor. Örnek aldığı kişi ise Apple’ın efsane CEO’su Steve Jobs
Yeni dolar milyarderi Kevin Systrom Boston’da doğmuş bir Amerikalı delikanlı. Şu anda 28 yaşında. Lise öğrencisiyken en sevdiği ders sanat tarihi dersi imiş. Bir ara 17 yaşında DJ olmayı arzu etmiş, ailesi bu keyifli uğraşısını desteklediğinden de Boston’daki gece kulüplerinde çalışma imkanı bulmuş.
Sonra Kaliforniya’ya Stanford Üniversitesinde ‘Yönetim ve Yatırım Bilimleri’ okumaya gelmiş.  Bu süreçte okulun 9 ay süren girişimcilik eğitiminde yer almış. Aldığı girişimcilik dersinde bitirme ödevi Michalengelo ve Donatello üzerine yazdığı bir tez olmuş. Girişimcilik programının direktörlerinden biri olan Tina Seelig ‘Teknolojiyi severdi. Ama teknolojiye bir araç olarak bakardı. Nasıl Michalengelo mermer kullanır ise, Systrom da teknoloji ve yazılımı araç olarak  kullanırdı!’ diyerek öğrencisini tanımlamış.
Bir aralar Web siteleri yapmak işiyle uğraşmış. Ama hiçbir zaman bilgisayar teknolojisiyle ilgili bir eğitim de almamış. Okuldan mezun olduktan sonra ilk iş olarak Google’da çalışmış. Gmail marketing ekibinde görev almış. Daha sonra da tatil yerleri tavsiye eden bir şirket olan NextStop adlı şirkette çalışmaya başlamış. Bu şirkette çalışırken de nihayet yazılımla ilgilenmeye başlamış ve kod yazmayı da orada öğrenmiş. Ama çalıştığının ikinci yılında Facebook NextStop şirketini satın almış. O da kendi işini yapmak istediği için şirketten ayrılmış.
Finansman sağlayan Mike Krieger adlı kişi ile beraber ‘Burbn’ adlı bir ‘app’ yani uygulama  şirketi kurmak için altı ay çalışmış ama pek bir sonuç üretememiş. Burbn üzerinde çalışırken birden farkına varmış ki insanlar fotoğrafları çılgınca seviyorlar. Bu gerçeğin farkına varınca da fotoğraf konusuna eğilmiş.
Ortağı ve finansörü Krieger ile sekiz hafta çalışarak Instragram adlı şirketi kurmuşlar. Şirketin tanıtımını yaptıkları ilk gün içinde 25 bin kişi abone olmuş. İlk çalışan kişiyi işe aldıklarında şirketin abone sayısı abone sayısı 2 milyona çıkmış. İşe başladıklarının birinci yılı bittiğinde, yani ikinci yıla başlarken, müşterileri 12 milyon kişiye ulaşmış. App’in Android için olanını yaptıklarında ve pazara çıkardıklarında ise müşteri sayısı iki haftada 30 milyon kişiye fırlamış.
Instagram şirketinin ürünlerinin popülaritesi ve şirketin müşteri sayısı onları Facebook için bir tehlike haline getirmiş. Bu durumda Facebook Instagram şirketini satın almak için piyasada konuşulan değerden daha fazlasını ödemeye razı olarak Instagram’ı tam bir milyar dolara satın almış.
Satış esnasında Instagram’ın sadece 13 çalışanı varmış. Bu satış olmadan önce bile Systrom hızla yeni çalışanlar işe almayı  ve yeni finanasörler bulmayı planlıyormuş, çünkü büyümek istiyormuş.
Systrom, yanında çalışanlara göre mütevazı ile arogan arasında bir yerde bir kişiliğe sahip biri. Birçok konuda önyargıları varmış. Farklı olmaktan korkmayan bir kişi ve Instagram yarattığı son şirket olmayacak, çünkü duramaz deniyor!
PARA DETAYDA SAKLI!
Systrom tipik bir Silocon Valley ‘mühendisi’ hiç  değil. Çalışmanın değerine inanıyor ama sık sık gezmek ve kız arkadaşıyla beraber olmaktan, yemek yemekten hoşlanıyor. Ona göre hayat yaşanmalı ama yaratıcı da olunmalı. Özel hayatla çalışmanın, keyif ile teknolojinin bir denge içinde bir arada olması gerektiğine inanıyor.
Kendine örnek aldığı kişiler arasında Apple yaratıcısı Steve Jobs, Twitter yaratıcısı Jack Dorsey ve Kaliforniya’da Berkeley’deki Chez Panisse adlı lokantanın yaratıcısı Alice Waters var.
Peki milyar dolara satılan Instagram şirketi ne yapıyor? Instagram fotoğrafları güzelleştiren ve güzelleştirilen fotoğrafların yeni şekli ile paylaşılmasını sağlayan bir teknoloji! Bu teknoloji çekilmiş dijital fotoğrafın renklerini değiştirebilir, çerçeve koyar, gölgeler ekler, sonra da internete Facebook, Twitter, Flickr ve Tumblr gibi yerlere kolaylıkla taşır! Hepsi bu!
Kevin’in en önemli özelliği ve başarısının sırrı da detay görmekmiş! İnsanların fotoğraf paylaşma aşkını bu özelliği nedeniyle fark etmiş!
Alıntıdır (Forumlardan derlenmiştir)

1331546306_kevin-systrom-instagram.jpg
Kevin Systrom Instagram IGNITION

1 yorum:

  1. Harrah's Philadelphia - Mapyro
    Located in 원주 출장안마 Chester, Harrah's Philadelphia is a casino 서산 출장샵 and 익산 출장샵 hotel located in the titanium tubing beautiful Chester area. Location and contact information for Harrah's 안동 출장마사지 Philadelphia

    YanıtlaSil